Bougatsa, vaníliás krémmel töltött "pite" - Μπουγατσα

2012-01-01

sponsored links

Bougatsa

Talán már írtam, hogy itt Krétán éjfél után mindenki megrohamozza a bougatsa árusokat és mindenki ezt az édességet eszi. Persze nem kötelezõ ennek pont éjfél után lenni, lehet, hogy hajnalban a szilveszteri szórakozásból hazafelé vagy reggelire eszik.
Bougatsat amúgy egész évben lehet kapni a pékségekben az egész országban. Kétféle változata van a vaníliás-grízes krémmel töltött és az édes mizithra nevû sajttal töltött. Szóval nem kifejezetten szilveszeri édesség, de itt Krétán mindenképpen szilveszteri édesség is.
Én idén itthon készítettem a miénket. A kép jó béna lett. Mintha csak egy nagy adag krémes pacát fényképeztem volna. De nem bírtam várni amíg jobban kihûl, így a krém nem tudott kellõen lehûlni és szétterült :-(- De hát éhes voltam na.

Hozzávalók 4 fõre, egy 23×23 cm-es tepsihez:
fél csomag rétes tészta kb 250 g (vagys ha valaki hozzájut akkor phillo tészta)
10 dkg cukor
750 ml tej
10 dkg búzadara, olyan ami nagyon apró szemû (nem tudom Mo.-n lehet-e olyat kapni)
1 cs vaníliás cukor ...

Folytats a blogon ... fahejesfeta.blogspot.com/2012/01/boug...

sponsored links

Keres?s